Virstanpylväs: Daniel Ljungberg ja 100 liigaottelua

Julkaistu: 09.12.2022 Julkaisija: Jim Pohjansaro

Kuva: Esa Jokinen

Tänään 9.12. on Daniel Ljungbergillä 100.erotuomaritehtävä liigassa, kun Eräviikingit saavat FBC Turun vastaansa Vantaan Energia Areenalla. Hieman reilu vuosi sitten Daniel palkittiin 300. divariottelussaan, silloinkin pelaamassa oli FBC Turku. Pitkäaikainen jäsenemme Daniel on siis monelle pääsarjoista jo tuttu kasvo. USBEK onnittelee upeasta suorituksesta!

Juhalpelin kunniaksi Daniel vastasi muutamaan kysymykseen erotuomariuraan liittyen:

1. Kuvaile erotuomaripolkuasi, mitkä ovat siinä merkityksellisiä asioita ajatellen virstanpylvään saavuttamista?

Pitkässä juoksussa se, että ei anna periksi ja pyrkii vastoinkäymisten kohdalla muuttamaan omalta kohdaltaan toimintatapaansa, vaikka on uskonut siihen asti sen toimivan. En olisi koskaan päässyt tänne asti jos olisin hokenut itselleni että ”teen kaiken oikein, muut ovat väärässä”. Olen kahdesti urallani kohdannut rajun vastoinkäymisen, ja jopa pohtinut onko minusta erotuomariksi enää ollenkaan. Päädyin siihen, että rakastan tätä ja se on antanut minulle voimaa jatkaa vaikka turpaan on tullut.

2. Anna ruusu ja risu itsellesi toiminnasta erotuomarina.

Ruusu tulee siitä, kun olen viimeisten vuosien aikana yrittänyt auttaa nuorempia erotuomareita heidän alkutaipaleellaan ja motivoinut heitä tulemaan paremmiksi ja paremmiksi.

Risu tulee siitä, kun viime kaudella unohdin shortsit kotiin ja huomasin sen Limingan urheiluhallissa 35min ennen peliä. Nykyään minulla on kolmet shortsit mukaan peleissä.

3. Kerro erotuomarina liigassa mieleesi jäänyt tilanne ja mitä siitä seurasi.

2016 helmikuussa vihelsin Oulussa ottelun OLS-ErVi. Peruuttaessani vastahyökkäystä taaksepäin jalat takertuivat ja tein kirjaimellisesti kuperkeikan taaksepäin. Aplodithan siitä seurasi. 2 vkon päästä olin taas oulussa, nyt divaripelissä kun 2. erän jälkeen kotijoukkueen kapteeni käveli ohitse ja sanoi ”Ihan hyvin on menny tähän asti sulla, nyt oot sentään pysynyt pystyssä”. Nauruhan siitä seurasi.

4. Jos voisit palata menneeseen, minkä vinkin antaisit erotuomarina aloittavalle itsellesi?

Käyttäisin vähemmän aikaa itseni vertaamiseen muihin kollegoihin ja keskittyisin enemmän oman toiminnan kehittämiseen

5. Olet ollut pitkään USBEK:n jäsen, minkä merkityksen koet kerhon antavan erotuomaritoiminnalle?

Yhteisöllisyys, yhteisöllisyys ja yhteisöllisyys. Kerhon jäsenet pitävät aina yhtä ja tukevat toisiaan. Se on parasta.

6. Mitä toivot vielä erotuomarina saavuttavasi?

Lyhyen ajan tavoite on päästä SBETSM-kisoihin ns. vanhalla porukalla. Pidemmän ajan tavoite on nauttia tästä harrastuksesta niin kauan kuin siitä nauttii - sitten kun ei nauti voi lähteä eläkkeelle.