Tuomariennakko U19 poikien MM -turnauksesta

Julkaistu: 03.07.2019 Julkaisija: Anu Mäkinen

Thomas ja Janne Espoossa helmikuussa pelatussa U19 poikien maajoukkueottelussa Suomi-Ruotsi. Kuva: Juhani Järvenpää

Vuoden 2019 U19 poikien MM- turnaus pelataan 8.-12.5. Kanadan Halifaxissa, joka sijaitsee itärannikolla Nova Scotian provinssissa. Kisojen A-sarjassa pelaa karsintojen kahdeksan parasta joukkuetta (mukana myös Suomi), ja B-sarjassa sitten kahdeksan muuta. Kisojen erotuomarijoukkion suomalaisedustajina ovat jäsenemme Thomas Ellis ja Janne Sjögren. Heillä on menossa kansainvälisen erotuomaroinnin parissa kolmas kausi ja matkan varrelle on mahtunut jo useampi hieno tapahtuma, kuten opiskelijoiden MM-kilpailut ja miesten MM-karsinnat.

Kysyttäessa Thomakselta ja Jannelta aiempien kv-kokemusten mieleenpainuvimpia hetkiä, he toteavat, että on ollut mahtavaa nähdä kuinka laajalle salibandy on jo levittäytynyt ja miten sen taso on noussut. Kansainväliset tapahtumat ovat erotuomarinkin näkökulmasta olleet hyvin organisoituja ja on ollut ilo nähdä miten hommat toimivat myös erotuomarisektori huomioiden. Antoisaa on ollut pelien ulkopuolella tutustua myös muiden maiden erotuomareihin ja päästä jakamaan kokemuksia sekä kotimaan sarjoista että kansainvälisistä peleistä.

Kanadan U19 MM- turnaus alkaa parin päivän päästä. USBEKlaiset toteavat, olevan kunnia päästä edustamaan Suomea tähän tapahtumaan ja viemään suomalaista erotuomariosaamista maailmalle. Heidän mielestään on myös hienoa, että kisoja pelataan jo myös Euroopan ulkopuolella. Turnaukselta he odottavat vauhdikkaita pelejä, joissa taitoelementin esiin tuominen ja fyysisen pelin valvominen nousee ensiarvoisen tärkeäksi. He toivovat myös, että kanadalaiset löytävät paikan päälle ja saadaan halliin hyvä tunnelma jokaiseen peliin. Suomen joukkueen menestykseen turnauksessa he eivät ota pilke silmäkulmassa jääviyssyistä kantaa.

MM-turnauksen kaikki erotuomarit esitellään lyhyesti IFF:n uutisessa.

Halifaxin kisojen otteluohjelman löydät Salibandyliiton uutisesta. Uutisessa on myös linkki Youtube -kanavaan, josta turnauksen pelejä voi seurata.