Tomi Lundin jäähyväisottelu F-liigassa 21.1.

Julkaistu: 21.01.2022 Julkaisija: Anu Mäkinen

Kuva: Juhani Järvenpää

Tämän päiväinen miesten F-liigan ottelu Westend Indians - Tikkurilan Tiikerit on erityisen merkityksellinen erotuomari Tomi Lundille, sillä se on hänen viimeisensä liigaerotuomarina. Ensimmäisen liigaottelunsa hän on viheltänyt kaudella 2010-2011, joten pääsarjatasolla on hänen otteitaan voitu seurata jo yli vuosikymmenen ajan. Vuosi sitten tammikuussa hänellä tuli täyteen 200 ottelua Salibandyliigassa/ Miesten F-liigassa, lopullinen ottelumäärä on tämän ottelun jälkeen 208. Tämän lisäksi Tomilla on luonnollisesti satoja, ellei jopa tuhansia pelejä alemmissa sarjakausissa, uran alettua jo 1990-luvulla.

Mieleenpainuvimmiksi hetkiksi liigauralla hän nostaa erityisesti ensimmäisen liigapelin Tikkurilassa Puolanteen Markun kanssa.Hän muistelee myös tv-pelien sähköistä tunnelmaa, silloin kun pelejä oli vähemmän katseltavissa kotisohvilta. Lämpimiä muistoja ovat myös kv-reissu Czech openissa Sjögrenin Jannen kanssa ja luonnollisesti lukemattomat reissut oman erotuomariparin Tuomas Hartikaisen kanssa. Liigaerotuomaritoiminnassa hän tulee kaipaamaan eniten tuomariporukan yhteisöllisyyttä. esim. koulutusviikonloppuja Eerikkilässä: "Ei ne aina kivoja ollut, mutta joka kerta siellä oli hauskaa."

207 pelin jälkeen jotain on saattanut jäädä hampaankoloon. Lund pohdiskelee, että yksittäistä tilanetta on vaikea eritellä, mutta yleisellä tasolla sellaisia ovat ne tilanteet jossa tuli tehtyä virheellinen ratkaisu. Varsinkin kun katsoi peliä videolta ja huomasi asian vasta siinä: "Tuossahan tuli kämmi - miksi minä olen tuolla tossa tilanteessa?". Suurimmaksi saavutukseksi hän mainitsee pääsyn tavoittelemalleen sarjatasolle sekä kasvun ihmisenä.

Liigaerotuomariuran päätyttyä tulee kalenteriin jonkin verran lisävapaata reissupelien loputtua. Kysyttäessä mihin se käytetään, toteaa Lund, että "Eiköhän se ole ihan itsestään selvä, että se tulee menemään golffiin. Enemmän treeniä sesongin ulkopuolella." Hän myös toteaa, että ei erotuomarointi varmaan kokonaan vielä pääty, vaikka huipulla tuleekin päättymään. Koko Lundin perhe varmaan ilahtuu myös ajatuksesta, että viikonloppuja ei tarvitse suunnitella enää harrastuksen mukaan. Vaikkakin lisääntynyt vapaa-aika tarkoittaakin myös sitä, että kotitöiden määräkin tulee kasvamaan, naurahtaa hän lopuksi.

USBEK toivottaa Tomille oikein mukavaa jäähyväisottelua ja tsemppiä golftreeneihin!