Tom Kirjosen viimeinen ottelu naisten F-liigan finaalissa 14.4.

Julkaistu: 18.04.2024 Julkaisija: Jim Pohjansaro

Sunnuntaina 14.4. naisten F-liigan kuudennessa finaaliottelussa TPS:n voittaessa suomen mestaruuden, vihelsi Tom Kirjonen viimeisen naisten F-liigaottelunsa. F-liigaotteluita hänelle kertyi 281. Tom aloitti erotuomariuransa 1990-luvun lopulla. Ensimmäiset pääsarjapelinsä hän on viheltänyt 23.1.2010 SB Vantaa - TPS ottelussa. Hän on kansainvälisten pelien seuraajille myös tuttu kasvo. Yhdessä parinsa Jyrki Sirkan kanssa Tom on toiminut erotuomarina kuusissa naisten MM-kisoissa, joista viimeisimpänä Singaporen kisoissa.

Haastoimme Tompan vastaamaan vielä yhteen haastatteluun ja kysymyksiin uraansa liittyen:

Mikä on ollut mieleenpainuvin hetki urallasi?

2013 Ostravan välierä peli Ruotsi-Tšekki. Se matsi oli varmasti suurin yksittäinen käännekohta uralla. Hieno peli upea tunnelma 4600 katsojaa ja ihan älytön kannustus. Vähän niinkun Kupittaalla Tps-Classic matsissa viime viikonloppuna. Myös Czech open miesten finaali 2017 Falun-Pixbo oli myös uskomaton kokemus. Sekä naisten Champions cupin finaali Thorengruppen-pixbo välillä toi pitkäaikaisen haaveen toteen - kahden ruotsin SSL joukkueen pelistä.

Mitä jäät kaipaamaan erotuomariudesta?

Naisten pääsarja erotuomariryhmän yhteisöllisyyttä ja ihmisiä. 14 kautta oon ollu mukana ja tavannut mahtavia ihmisiä siinä matkalla. Ryhmässä tehdään kovasti töitä yksilöinä ja pareina kehittyäkseen tuomareina pelaajien sekä joukkueiden matkassa. Se edes auttaa koko sarjan kehittymistä. Ja muutenkin porukka on mitä parhainta <3

Onko uralta jäänyt jotain hampaankoloon?

⁠Noooh… tilanteita ja kohtaamisia pelissä ja pelin ulkopuolella on tullut ja mennyt. Ei yksittäistä voi nostaa tikun nokkaan. Eli sanotaan näin että jälkikäteen ajateltuna enemmän positiivista kun negatiivista :D

Mitä saavutustasi pidät suurimpana?

Arvostan suuresti kauden erotuomaripari palkintoja, jotka liigan kapteenit valitsevat.

Kalenteriin tulee nyt lisää tilaa - millä täytät sen?

Tarkoitus olis ainakin mökkeillä myöhempään syksyyn.

Jatkuuko salibandyharrastus missään muodossa tämän jälkeen?

Kyllä! Jatketaan dumaamista aluella. Mentorointia sekä eteenpäin pyrkivien erotuomareiden auttamista. Lisäksi oman et valmennuksen kehittämistä.

Mikä johti pitkän uran pääsarjoissa lopettamiseen nyt?

Joskus tämä kuitenkin loppuu ja 2 vuotta sitten tehty oma päätös on pitänyt. Eli kohtuu terveenä eikä mihinkään loukkiin sain lopettaa. Se on parasta.

Tässä kohdassa saa lähettää vapaat terveiset USBEK:n jäsenille ja somen seuraajille.

⁠USBEK:n porukoille isot kiitokset tsempeistä kautta vuosien. Jatkakaa arvokasta työtä eli dumaamista. Somekansalta toivoisin vähän malttia eri palstoilla. Kaikki me ollaan ihmisiä pelipaitamme alla ja jokainen meistä yrittää tehdä parhaansa niin pallon kuin pillin kanssa. Käyttäkää energia omien suosikki joukkueiden kannustamiseen.
PEACE