Lähes kymmenen kysymystä: Waltteri Lindqvist

Julkaistu: 10.05.2021 Julkaisija: Anu Mäkinen

Helteitä odotellessa keretään esitellä vielä yksi alueen erotuomari. Seuraavan kerran lähes kymmeneen kysymykseen vastaillaan elokuussa. Tällä kertaa esittelyssä on vuonna 2014 uransa aloittanut Waltteri Lindqvist. Päättyneellä kaudella Waltterin luokitus olisi riittänyt M3D -peleihin, jos niitä olisi suuremmin pelattu. Erotuomaroinnin lisäksi Waltteri on suhteellisen tuore erotuomarimentori haluten jakaa omaa osaamista tuoreemmille erotuomareille. Lue Waltterin vastaukset lähes kymmeneen kysymykseen alta.

1. Salibandyerotuomariurani alkoi...
Syksyllä 2014 ollessani 15 -kesäinen. Paikkana taisi olla joku koulu Keravalla, nimeä en kyllä muista, lienee paikallaan näemmä välillä muistella näitä...

2. Erotuomaroinnissa parasta on...
Uusien ja tietenkin tuttujen ihmisten kohtaaminen loistavan urheilulajimme parissa. Lisäksi on aina todella ilahduttavaa seurata vierestä ja olla mukana etenkin lasten ja nuorten liikunnassa ja nähdä miten suuri joukkuehenki monesti juniorijoukkueilla on.

3. Minusta tekee hyvän erotuomarin...
Maltillinen ja rauhallinen olemukseni, jota olen oppinut erotuomarivuosien aikana hyödyntämään pelin johtamisessa ja pelaajien kohtaamisessa sekä pelin aikana että kentän ulkopuolella. Lisäksi jo suurin piirtein 16 vuotta kestänyt pelaajaura on luonut minulle suhteellisen hyvän pelisilmän, joten liikkuminen ja sijoittuminen tuomarina on aina tuntunut varsin helpolta.

4. Salibandykentiltä mieleeni on jäänyt tilanne, jossa...
Valmentaja totesi pelin jälkeen erotuomariparilleni tietävän paremmin miten salibandyerotuomarin tulisi toimia tietyissä tilanteissa, olihan hän tuomari itsekin, tosin jalkapallossa...

5. Erotuomarius on harrastuksena...
Paikannut täydellisesti ennemmin suunnitteilla olleen korkeamman tason pelaajauran, joka kuitenkin kuihtui kasaan jo ennen lukiota kun motivaatio ja muut kiireet veivät ajan treenaamiselta. Lisäksi olen huomannut tuomariharrastuksen tuoneen itsevarmuutta ja vuorovaikutustaitoja myös siviilielämässä ja tietyllä tapaa myös työelämässä. Nyt en voisi kuvitella eläväni ilman erotuomarointia ja siksi syksy on suosikkivuodenaikani, alkaahan kausi aina silloin :)

6. Suosikkiurheilujoukkueeni...
On oma peliseurani SBS Simdax. Penkkiurheilen niin laajalla kirjolla eri lajeja ja pelejä, että seurattavaa suosikkijoukkuetta minulla ei oikeastaan ole.

7. Salibandykenttien ulkopuolella...
minä olen melkoisen perustavan laatuisessa työelämässä. Teen toistaiseksi töitä varastoduunarina, mutta ensi syksynä tavoitteena on päästä opiskelemaan oikeustieteitä. Arki kuluu suurimmaksi osin töiden lisäksi usein kuntosalilla ja muiden urheilulajien parissa. Vapaina viikonloppuina vietän aikaa paljon perheen ja ystävien kanssa, mutta minut saattaa satunnaisesti löytää myös virveli kädessä keski-suomen mökkijärvillä. Lisäksi tunnustaudun suureksi kahvin ystäväksi/hifistelijäksi.

8. USBEK:a voi kuvailla sanoilla (kolme sanaa)…
yhteisöllinen, aktiivinen, suurin

9. Jos USBEK olisi laulu, niin se olisi...
Good Vibrations - The Beach Boys / meillä on oikein hieno kerho ja yhteishenki, meininki on hyvä! https://www.youtube.com/watch?v=Eab_beh07HU