Lähes kymmenen kysymystä: Väinö Aaltonen

Julkaistu: 31.03.2023 Julkaisija: Anu Mäkinen

Tämän kuun lähes kymmenen kysymyksen vastaaja on alueen Talenttiryhmän erotuomari Väinö Aaltonen, joka on pelaaja- ja valmentajauran lisäksi päätynyt kolmisen vuotta sitten erotuomariksi. Väinön tavoitteena on päästä seuraavaksi osaksi alueen Kärkiryhmää.

1. Salibandyerotuomariurani alkoi...

kolme vuotta sitten Myllypurossa erotuomareiden peruskurssilla. Mä olin jo pitkään ajatellut lähteä erotuomariksi ja nyt löytyi viimein ne päivät missä natsasi tämä peruskoulutus.

2. Erotuomaroinnissa parasta on...

ainakin rakkaat kollegat ja se erotuomariyhteisö, mitä meillä on. Ja tietenkin, että pääsee jatkamaan hommia rakkaan lajin parissa. Kohtaa erilaisia pelaajia, erilaisia valmentajia ja erilaisia persoonia ja pitää hauskaa.

3. Minusta tekee hyvän tuomarin...

pitkä lajitausta, monta vuotta pelaajana, muutama vuosi valmentajana. Yleisesti ottaen mun luonne on sellainen, että mä oon aika helposti lähestyttävä, mikä on erotuomaroinnissa tosi tärkeää. Musta on hauska työskennellä erilaisten ihmisten kanssa.

4. Erotuomarius on harrastuksena...

haastava, mutta äärimmäisen palkitseva.

5. Salibandykentiltä mieleeni on jäänyt tilanne, jossa..

Niitä tilanteita on jäänyt mieleen niin paljon, etten osaa nimetä yhtäkään. Kaikenlaista on nähty tässä pelaajana, valmentajana ja erotuomarina. Ehkä jos yksi pitäisi nimetä, niin pari viikkoa sitten tuli ensimmäistä kertaa mitattua pelaajan lavan käyryys erotuomarina.

6. Suosikkiurheilujoukkueeni on...

Real Madrid - maailman paras jalkapalloseura.

7. Salibandykenttien ulkopuolella minä...

se pieni vähäinen aika, jota vietän salibandykenttien ulkopuolella - mä käytän sen pääsykokeisiin opiskeluun, kavereiden näkemiseen, lenkkeilyyn ja ihan vaan löhöilyyn.

8. USBEK:ia voi kuvailla sanoilla...

Kaunis, komea ja hyvännäköinen.

9. Jos USBEK olisi laulu, se olisi...

ACDC:n Thunderstrike https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM tai Frederikin Missä jatkot https://www.youtube.com/watch?v=NAvmDyjAO_o - en perustele yhtään.