Jyrki Sirkka ja Tom Kirjonen naisten MM-kisoissa Singaporessa 2.-10.12.2023

Julkaistu: 02.12.2023 Julkaisija: Jim Pohjansaro

Jyrki Sirkka ja Tom Kirjonen ovatkin jo kokenut kv-pari ja viheltävät 6. MM-kisansa Singaporessa 2.-10.12.2023. USBEK onnittelee herroja valinnasta MM-kisoihin! Parin matkasta päivitellään ahkerasti myös kerhon Instagramiin @usbekry. Kannattaa siis viimeistään nyt ottaa tili seurantaan! Esitimme Tompalle ja Jykälle muutaman kysymyksen MM-kisoista. Lue vastaukset alta:

1. Miten nämä kisat eroaa aiemmista?

Pelataan Euroopan ulkopuolella, aikaero 6tuntia, matkustusaika n. 20tuntia. Lämpötila +27-30 on otettava huomioon myös. Nestetasapainosta huolehtiminen tärkeää / tärkeämpää kuin normaalisti.

2. Otteluseurantatapahtumassa Jykä paljasti että joku peli EFT:ssä oli mennyt teidän mielestä huonosti ja mikään ei toiminut. Mitä lähetään kehittää kisoissa?

Ollaan hyvin itsekriittisiä eli jos joku asia ei onnistu mielestämme hyvin niin ei olla tyytyväisiä. Mitään uutta ei tarvitse tehdä vaan riittää kun suoritettaan omalla hyvällä tasolla ja löydetään ne peliin vaikuttavat oikeat asiat.

3. Mikä tapahtuma/tilanne on jäänyt mieleen kv-peleistä?

Ensimmäisen 2013 turnauksen välierä matsi Ruotsi vs Tšekki Ostravassa. Melkein 5000 katsojaa ja mieletön meteli. Kylmät väreet menee vieläkin selkää pitkin kun sitä matsia rupee muistelee. Omasta ja muidenkin mielestä suoriuduttiin siinä matsissa loistavasti.

4. Kilpailu MM-kisojen erotuomaripaikoista on kovaa. Mitä vaaditaan MM-kisoihin valittavilta ET-pareilta? Mitä teette vuosittain vastataksenne näitä vaatimuksia?

Nöyryyttä, itsekkyyttä, itsekriittisyyttä ja rehellisyyttä omaan tekemiseen. Myös hyvää onnea! Vaatimustaso on meidän aikana hurjasti noussut, pitää olla valmis kokeilemaan uusia asioita ja rohkeutta palata vanhaan jos ei uudet asiat toimi! Ilman virheitä ei voi kehittyä, ja pikku jännitys pitää aistit hereillä! Myös fyysinen kunto pitää olla kunnossa, väsyneenä tekee helpommin virheitä. Ja se tarkoittaa että kesällä joutuu tekemään töitä sen eteen että on iskussa kun kutsu käy! Karsintaturnauksissa pitää onnistua, siellä on melkein aina samat otteluvalvojat mitä kisoissa, niin heitä kannattaa kuunnella ja ottaa neuvoista sen kuuluisan vaarin!

5. Teillä on takana pitkä kv-ura. Mikä kv-erotuomarina toimisessa on ollut hienointa? Mikä taas ei?

Hienointa on kun saa tavata uusia toimijoita ympäri maailmaa ja huomaa että salibandy yhdistää. Toimintatavat ovat erilaisia ja sieltä saa oppia ja uskoa myös omaan tekemiseen. Myös matkustaminen on välillä hienoa ja välillä aika turhauttavaa. Myös lomat palavat näihin reissuihin ja palkatonta joutuu ottamaan että pääsee reissuihin. Eli rahaa kuluu että saa harrastaa, toisaalta kaikki kiva maksaa!

6. Mitä toivotte saavanne alkavilta kisoilta?

Toivotaan, että olisi nousujohteiset kisat ja saataisiin hyvä alku heti ekaan koitokseen. Pyritään omalla esimerkillä kentällä ja kentän ulkopuolella auttamaan muita tuomareita hyvään suoritukseen. Ja tavoitehan on jokaisen KV tuomarin unelma…

Kisasivuille: https://www.wfc2023.sg/news/