Lähes kymmenen kysymystä: Tiina Hämäläinen

Julkaistu: 20.10.2020 Julkaisija: Anu Mäkinen


Kuva: Esa Takalo

Syksyn ensimmäisen erotuomariesittelyn kohteena on F-liigan naisten sarjassa tuomaroiva Tiina Hämäläinen. Tiina on aloittanut erotuomaroinnin kaudella 2000-2001 ja viime kaudella hyödynsi kokemustaan myös toimimalla Salibandyliitossa erotuomarikoordinaattorina. Alla Tiinan vastaukset lähes kymmeneen kysymykseen.

1. Salibandyerotuomariurani alkoi...
​Kauan kauan sitten (ihan junnuna) kun SSV:n treeneissä sain kuningas ajatuksen ja päätin ilmoittautua seuraavalle et-kurssille.

2. Erotuomaroinnissa parasta on...
​Kaikki ne mahtavat persoonat joihin olen vuosien varrella saanut tutustua <3

3. Minusta tekee hyvän erotuomarin...
​Hmmm, ehkä se että olen oppinut arvioimaan melko realistisesti omia tekemisiäni kentällä. Otan mielelläni vastaan palautetta ja haluan jatkuvasti kehittyä "paremmaksi vesioksi itsestäni".

4. Salibandykentiltä mieleeni on jäänyt tilanne, jossa …
​Tähän pitäisi varmaan vastata, että jokin finaalipeli tai muu vastaava, mutta ei. Niitäkin paremmin on kyllä mieleen jäänyt "koominen" tilanne, jossa punaisen kortin saanut maalivahti riisui itsensä alasti ja juoksenteli kentän laidalla, ennen kuin hänet kapteenien toimesta saateltiin pukuhuoneeseen.

5. Erotuomarius on harrastuksena...
​Vaativa, mutta erittäin antoisa ja opettava. Erotuomarius on tehnyt minusta tällaisen kuin olen. Ujosta ja hiljaisesta junnusta on kasvanut, noh, jotain ihan muuta :D

6. Suosikkiurheilujoukkueeni on...
​Kyllähän se sydän on aina punainen ;)

7. Salibandykenttien ulkopuolella minä...
​Opiskelen Poliisiammattikorkeassa, teen osa-aikaisena talouskoordinaattorina hommia Salibandyliitolle ja yritän kasvattaa noista 2- ja 3v ipanoista kunnon kansalaisia. Rakastan kesää, aurinkoa, mökkeilyä, positiivisia ihmisiä. Rentoudun mieluiten lenkkipolulla hyvän musan tai ystävän seurassa.

8. USBEK:a voi kuvailla sanoilla (kolme sanaa)…
​Nuorekas, tasa-arvoinen, kannustava.

9. Jos USBEK olisi laulu, niin se olisi...
​Tää oli vaikee, mutta ehkä valitsen tähän kohtaan Aviciin The Nights https://www.youtube.com/watch?v=UtF6Jej8yb4.